Verdieping in Yan Cha, de oolong rotstheeën uit Wuyi Shan
Masterclass voor theeliefhebbers, theesommeliers en theeprofessionals die zich graag verdiepen in de oolong theeën uit het Wuyi-gebergte in Fujian, China
verzorgd door theesommeliers
Robin Boels & Gianni Debeuf
Het Wuyi-gebergte, gelegen in het Noorden van de Chinese provincie Fujian, staat bekend om een aantal beroemde en hoogwaardige theeën. Naast Lapsang Souchong en Jin Jun Mei zijn er ook tal van oolong theeën. De terroir met z’n rotsachtige bodem en de vele microklimaten van de Wuyi-regio zorgen voor de unieke smaken van deze ‘rock tea’.
Wuyi Yan Cha staat bekend om een rijke smaak, geroosterde aroma’s en complexe mineraliteit.
Ben jij als theeliefhebber reeds vertrouwd met de oolong theeën uit Wuyi en wil je graag je kennis verfijnen? Of is dit een theeklasse die voor jou vrij nieuw is? Grijp dan deze unieke kans om je, samen met andere theeliefhebbers, te verdiepen in één van China’s meest gewaardeerde theeën.
THEORIE
Wat is Yan Cha / oorsprong en geschiedenis / terroir / cultivars / productieproces / roosteren
Zhenyan – Ban Yan – Zhou Cha – Wei San
Min Cong versus Pinzhong
PRAKTIJK / PROEVEN
Met de nodige achtergrondinformatie proeven we verschillende oolong rotstheeën, bekende maar ook minder gekende.
Da Hong Pao / Shui Xian / Rou Gui / Tie Luo Han / Bai Ji Guan / Ban Tian Yao / Qi Lan / Qidan / Rui Xiang / Mei Zhan
We ontdekken niet alleen wat terroir, cultivar en productieproces doet met de kleur, geur, smaak en textuur van de thee, we maken ook kennis met de unieke smaak bekend als ‘yan yun’ wat staat voor ‘rotsachtige stevigheid met een bloemige geur’
Reserveer nu jouw plek en laat je verrassen door de magie die schuilt in elke kopje Wuyi Yan Cha!
180,00 € inclusief btw
°
syllabus en middaglunch inbegrepen factuur op aanvraag