Masterclass voor theeliefhebbers, theesommeliers en theeprofessionals die zich graag verdiepen in pu’er.
verzorgd door theesommeliers
Robin Boels & Gianni Debeuf
Tijdens deze masterclass leer je het verschil kennen tussen Sheng Cha (raw pu‘er) en Shu Cha (ripe pu’er) en raak je wegwijs in de vele verschijningsvormen (los, cake, tuocha, jincha, …) en de veelheid aan termen die in de pu’erwereld gebruikt worden.
We gaan uitgebreid in op de productieprocessen en bekijken de mogelijkheden om pu’er in optimale omstandigheden te laten verouderen en te bewaren (aging pu’er / wet versus dry storage).
Een literatuurstudie bracht ons inzicht in de vele manieren om pu’er onder te verdelen.
We nemen je graag mee naar Yunnan, verdiepen ons in de zetmethodes van pu’er en maken kennis met de verscheidenheid in smaakprofielen.
Ben jij als fervente theeliefhebber ook gefascineerd door pu‘er en wil je graag je kennis verfijnen? Of is dit een theeklasse die voor jou vrij onbekend of nieuw is? Grijp dan deze unieke kans om samen het mysterie van pu‘er te ontrafelen!
THEORIE
Wat verstaat men onder pu‘er of postgefermenteerde thee / oorsprong / legendes en geschiedenis / terroir / cultivars / productieprocessen / sheng cha versus shu cha / bewaren en rijpen van pu‘er
PRAKTIJK / PROEVEN
Met de nodige achtergrondsinformatie maken we kennis met de geuren en smaken van verschillende pu’ers. zetmethode / gaiwan / yixing
180,00 € inclusief btw
syllabus en middaglunch inbegrepen factuur op aanvraag