Het mysterie van pu’er ontrafeld

Sheng Cha / Shu Cha

Masterclass voor theeliefhebbers, theesommeliers en theeprofessionals die zich graag verdiepen in pu’er.

verzorgd door theesommeliers

Robin Boels    &   Gianni Debeuf

Tijdens deze masterclass leer je het verschil kennen tussen Sheng Cha (raw pu‘er) en Shu Cha (ripe pu’er) en raak je wegwijs in de vele verschijningsvormen (los, cake, tuocha, jincha, …) en de veelheid aan termen die in de pu’erwereld gebruikt worden.

We gaan uitgebreid in op de productieprocessen en bekijken de mogelijkheden om pu’er in optimale omstandigheden te laten verouderen en te bewaren  (aging pu’er / wet versus dry storage).

Een literatuurstudie bracht ons inzicht in de vele manieren om pu’er onder te verdelen.

We nemen je graag mee naar Yunnan, verdiepen ons in de zetmethodes van pu’er en maken kennis met de verscheidenheid in smaakprofielen.

Ben jij als fervente theeliefhebber ook gefascineerd door pu‘er en wil je graag je kennis verfijnen?
Of is dit een theeklasse die voor jou vrij onbekend of nieuw is?
Grijp dan deze unieke kans om samen het mysterie van pu‘er te ontrafelen!

THEORIE

Wat verstaat men onder pu‘er of postgefermenteerde thee / oorsprong / legendes en geschiedenis / terroir / cultivars / productieprocessen /  sheng cha versus shu cha / bewaren en rijpen van pu‘er

PRAKTIJK / PROEVEN

Met de nodige achtergrondsinformatie maken we kennis met de geuren en smaken van verschillende pu’ers.
zetmethode  / gaiwan / yixing

 

180,00 €  inclusief btw

syllabus en middaglunch inbegrepen
factuur op aanvraag

 

 

Deze masterclass gaat opnieuw door als er zich voldoende kandidaten hebben aangemeld.

°

Thee Academie Vlaanderen

Ten Briele 14/8, 8200 Sint Michiels-Brugge

°

Geef hieronder je contactgegevens door als je in deze masterclass geïnteresseerd bent

 

Schrijf je hier in en ontvang binnen de drie dagen een bevestigingsmail.

Scroll naar boven