Masterclass voor theeliefhebbers, theesommeliers en theeprofessionals die zich graag verdiepen in Dan Cong oolong uit Guangdong.
verzorgd door theesommeliers
Robin Boels & Gianni Debeuf
Naast de oolongs uit Wuyishan, Anxi en Taiwan dook ook het verhaal van de Feng Huang Dan Cong oolong op. De Mi Lan Xiang Dan Cong, met zijn honing-orchidee aroma en zoete smaak was ons welbekend. Maar bij nader onderzoek bleek er veel meer. Ya Shi Xiang, Ba Xian, Xing Ren Xiang, Huang Zhi Xiang, Ling Tou Baiye en vele andere Dan Congs kwamen op ons pad.
Een literatuurstudie bracht duidelijkheid en bij het proeven van de Dan Congs ontdekten we heel bijzondere geuren en smaken, waarmee ze zich duidelijk van andere oolongs weten te onderscheiden.
Tijdens deze masterclass nemen we je graag mee naar Chaozhou in Guangdong.
Dan Cong oolongs zijn uniek omwille van hun buitengewoon lekkere fruit- en bloemenaroma’s en smaken, zoals oranjebloesem, orchidee, frangipani bloem, meloen, perzik, mango, grapefruit, krenten, zoete amandel, …
Zin om dit samen te ontdekken ?
PROGRAMMA
Met de nodige achtergrondsinformatie maken we kennis met de mooie geuren en smaken van verschillende Dan Congs.
THEORIE
Wat verstaat men onder Dan Cong / Oorsprong / Legendes en geschiedenis / Terroir / Cultivars / Productieproces / Bewaren en rijpen van Dan Cong