Wie slaagt voor de basisopleiding ‘theesommelier’ kan daarna de meer geavanceerde opleiding thee & food volgen.
In deze vervolgopleiding ligt het accent op het combineren van thee met voeding.
De opleiding thee & food kreeg een frisse update en wordt voortaan aangeboden in losse modules, gespreid over twee jaar.
Zo heb je alle vrijheid om te groeien op je eigen tempo en te proeven van de thema’s die jou het meest aanspreken.
Je traject start met de basismodule ‘De basis van foodpairing’. Tijdens twee intensieve cursusdagen ontdek je de fundamenten van smaak, geur en textuur, en leer je hoe harmonieuze combinaties ontstaan. Deze module vormt de basis voor de rest van je leeravontuur.
Daarna kies je vrij uit een reeks vervolgmodules, onder de vorm van een boeiende themadag. Elk onderwerp biedt nieuwe invalshoeken, praktische inzichten en smaakvolle ervaringen die je kennis en vaardigheden verder versterken.
Na het afronden van alle modules en een eindproef behaal je het diploma Thee@Food.
BASISMODULE 2 cursusdagen
‘De BASIS VAN FOODPAIRING MET THEE’
°
Thee als begeleider van een gerecht
De taal van smaak – op zoek naar begrippen om wat we proeven te kunnen benoemen
Foodpairing – de wetenschap achter het combineren van ingrediënten – een aantal handvaten die ons hierbij kunnen helpen
°
woensdag 7 januari en woensdag 4 februari 2026 van 9u30 tot 17u00
°
VOLDOENDE PLAATSEN VRIJ
VERvolgmodules
‘THEE @ KAAS’
Van melk tot kaas
Thee en kaas – een ontmoeting van terroirs
°
woensdag 27 mei 2026 van 9u30 – 17u00
°
VOLDOENDE PLAATSEN VRIJ
‘THEE @ CHOCOLADE’
Van cacao tot chocolade – bean to bar
Thee en chocolade in harmonie
°
VERWACHT OKTOBER 2026
‘CULINAIR MET THEE’
Creatief met losse bladthee als ingrediënt in de keuken
Diverse bereidingstechnieken
°
VERWACHT DECEMBER 2026
‘THEE @ TAPAS’
Van hartig tot zoet
Afternoon tea en bijhorende theekaart
°
VERWACHT MAART 2027
‘MIXOLOGIE’
Drankjes met thee – infusies – fruit – groenten – kruiden – specerijen en alcohol