Masterclass voor de theeliefhebber die zich graag ‘nerdy’ en ‘snobby’ wil verdiepen in Yixing, Gong Fu Cha, Pin Cha en Cha Yi.
verzorgd door theesommeliers
Gianni Debeuf & Robin Boels
Gong Fu Cha wint met rasse schreden aan bekendheid en populariteit binnen de westerse theewereld. Velen zijn inmiddels vertrouwd met het gebruik van de gaiwan en een keramische theepot. In deze masterclass willen we een serieuze stap verder gaan. We doorprikken de bubbel dat Gong Fu Cha eeuwenoud is. Integendeel, het is volop in ontwikkeling.
We gaan uitgebreid in op Yixing-klei en haar plaats binnen de theeceremonie. We bekijken deze mineraalrijke potten van grondstof tot afgewerkte pot. En halen – waar mogelijk – waarheid en mythe uit elkaar.
Daarnaast experimenteren we met een heel arsenaal aan minder voorkomende technieken om je begrip van thee te verdiepen en je controle over het infuseren te verfijnen. Daarbij discussiëren we over het waarom van bepaalde strategieën en handelingen en doen dat uiteraard tijdens het proeven van verschillende theeën.
Gianni neemt je graag mee in zijn verhaal van tien jaar trial en error waarin hij, samen met Robin, veel inzichten heeft opgedaan uit eigen ervaring, op wereldwijde bijeenkomsten en uit eerste hand in China.
Ben je al vertrouwd met de basisbeginselen van Gong Fu Cha en wil je graag je kennis verdiepen? Grijp dan deze kans om samen met andere thee-enthousiastelingen de uitgebreide mogelijkheden van thee infuseren te ontdekken.
THEORIE
Yixing, mythes en waarheden en hoe ze te gebruiken.
Gong Fu Cha, moderner dan je denkt.
Het verschil tussen Cha Yi, Gong Fu en Pin Cha.
PRAKTIJK / PROEVEN
Inschenk-technieken, uitschenk-technieken en infuseer-technieken.
Temperatuur doorheen de infusietijd, farmerstyle versus ceremonial style en hoe je het droge blad moet lezen om thee op de meest optimale manier te zetten.
180,00 € inclusief btw
°
syllabus en middaglunch inbegrepen factuur op aanvraag