Masterclass voor theeliefhebbers, theesommeliers en theeprofessionals die zich graag verdiepen in witte thee
verzorgd door theesommeliers
Robin Boels & Gianni Debeuf
Het hoeft geen betoog dat witte thee steeds meer aan populariteit wint. Een theeklasse met een relatief eenvoudig productieproces dat in zijn smaakprofiel toch heel wat complexiteit weet te bieden. Ook buiten China wordt, in andere thee-regio’s, steeds meer mooie witte thee gemaakt. Bovendien is er een verrassend nieuwe trend om witte thee , al of niet in cakes geperst, te laten verouderen.
Maak tijdens deze masterclass kennis met de vele cultivars en plukstijlen van witte thee in China. We belichten het verschillend karakter van witte thee uit Fuding en Zhenghe, hun productieprocessen en proeven wat dit doet met hun smaakprofiel.
Maar ook Yunnan en andere theeregio’s (zoals Nilgiri, Kenia, Malawi) hebben een mooi aanbod aan witte thee.
Een super spannend deel wordt het kennismaken met verouderde witte thee!
Ben jij als theeliefhebber reeds vertrouwd met witte thee en wil je graag je kennis verfijnen? Of is dit een theeklasse die voor jou vrij nieuw is? Grijp dan deze unieke kans om, samen met andere theeliefhebbers, zowel de eenvoud, als de complexiteit van witte thee te ervaren!
THEORIE
Wat is witte thee / oorsprong en geschiedenis / terroir / cultivars / productieprocessen
Fuding versus Zenghe versus Yunnan / Verouderen van witte thee
PRAKTIJK / PROEVEN
Met de nodige achtergrondinformatie proeven we verschillende witte theeën en onderzoeken we de invloed van terroir, cultivar en productieproces op kleur, geur en smaak.
180,00 € inclusief btw
°
syllabus en middaglunch inbegrepen factuur op aanvraag