Witte thee geeft z’n geheimen prijs

Eenvoudig en toch heerlijk complex

67030323-8F05-4DD2-BF65-125E0F0B397C

 

Masterclass voor theeliefhebbers, theesommeliers en theeprofessionals die zich graag verdiepen in witte thee

verzorgd door theesommeliers

Robin Boels    &    Gianni Debeuf

Het hoeft geen betoog dat witte thee steeds meer aan populariteit wint. Een theeklasse met een relatief eenvoudig productieproces dat in zijn smaakprofiel toch heel wat complexiteit weet te bieden. Ook buiten China wordt, in andere thee-regio’s, steeds meer mooie witte thee gemaakt. Bovendien is er een verrassend nieuwe trend om witte thee , al of niet in cakes geperst, te laten verouderen. 

Maak tijdens deze masterclass kennis met de vele cultivars en plukstijlen van witte thee in China. We belichten het verschillend karakter van witte thee uit Fuding en Zhenghe, hun productieprocessen en proeven wat dit doet met hun smaakprofiel.

Maar ook Yunnan en andere theeregio’s (zoals Nilgiri, Kenia, Malawi) hebben een mooi aanbod aan witte thee.

Een super spannend deel wordt het kennismaken met verouderde witte thee!

Ben jij als theeliefhebber reeds vertrouwd met witte thee en wil je graag je kennis verfijnen?
Of is dit een theeklasse die voor jou vrij nieuw is?
Grijp dan deze unieke kans om, samen met andere theeliefhebbers, zowel de eenvoud, als de complexiteit van witte thee te ervaren!

THEORIE

Wat is witte thee / oorsprong en geschiedenis / terroir / cultivars / productieprocessen

Fuding versus Zenghe versus Yunnan / Verouderen van witte thee

PRAKTIJK / PROEVEN

Met de nodige achtergrondinformatie proeven we verschillende witte theeën en onderzoeken we de invloed van terroir, cultivar en productieproces op kleur, geur en smaak.

 

180,00 €  inclusief btw

°

syllabus en middaglunch inbegrepen
factuur op aanvraag

 

 

Zondag 16 augustus 2026 van 9u30 tot 17u00

°

Thee Academie Vlaanderen

Ten Briele 14/8, 8200 Sint Michiels-Brugge

°

VOLDOENDE PLAATSEN VRIJ

 

Schrijf je hier in en ontvang binnen de drie dagen een bevestigingsmail.

Scroll naar boven